حیوانات در حال انقراض
ایستگاه آخر حیوانات
آیا میدانستید که این حیوانات تنها چند سال دیگر روی کره زمین حیات دارند؟از بین رفتن محیط زیست،شکار بیرویه،تجارت و پدیده گرم شدن زمین و الودگی از جمله دلایل انقراض نسل حیوانات ذکر شده است. در نهایت اینکه انسانها هستند که دلیل اصلی انقراض نسل حیواناتند.
ببر بنگال
ببر بنگال را معمولا برای استفاده از پوستش شکار میکنند.در حال حاضر تنها 30 تا 50 ببر بنگال در ناحیه کینزو چین وجود دارد. تجارت پوست ببر بنگال در حاضر بسیاری از بازارهای سیاه را فعال کرده است.
فیلهای آسیایی
فیلهای آسیایی به دلیل عاجشان شکار میشوند تا در بازار سیاه به فروش برسند.جنگل زدایی بیرویه یکی دیگر از دلایل انقراض این نسل حیوانات است.
گوریل
جنگلزدایی یکی از دلایل کاهش جمعیت گوریلهاست. شکار توسط بومیها به خاطر گوشت و به خصوص دستهای این حیوان-که گفته میشود شانس به همراه میآورد- نسل این حیوان را به خطر انداخته است.
لاکپشتهای غولپیکر
تجارت لاکپشت در کشورهای ناحیه اروپا ممنوع است اما همچنان در کشورهای آسیایی و آفریقایی ادامه دارد.هر ساله دهها هزار لاکپشت توسط تاجران و توریستها خرید و فروش میشود.به عنوان مثال در هنکگکنگ،مالزی،تایلند و سنگاپور لاکپشتها با 5 یورو مورد معامله قرار میگیرند.لاک لاکپشتها برای زیورآلات و مصارف تزیینی به کار میرود. جالب است بدانید که هر ساله 3 هزار لاکپشت بدین شکل سلاخی میشوند.
گرگ
نسل گرگها نیز در معرض انقراض قرار دارد.تصادفات جادهای،افزایش میزان سگهای بیمار،ازبین رفتن محیط زیست،شکار و ابتلا به بیماری از مهمترین دلایل انقراض این حیوان است.بسیاری از گرگها شرایط زاد و ولد در محیط زندگیشان را ندارند و همین مسئله سبب به خطر افتان نسل گرگها شده است.
پاندا
همه ما میدانیم که پانداها بیش از همه در معرض انقراض قرار دارند.پانداها تنها از برگهای درختان بامبو تغذیه میکنند.پانداها خرسهایی بسیار حساسی هستند ، در صورتی که به اندازه کافی بامبو وجود نداشته باشد،پانداها میمیرند.جنگلزدایی یکی از دلایل اصلی انقراض این حیوان زیباست.
پلنگ برفی
پلنگ برفی به دلیل تجارت بیرویه پوست و استخوان آنها توسط انسانها در معرض خطر جدی انقراض قرار دارد.میپرسید چرا استخوان؟ استخوانهای این حیوان کمیاب در ساخت گیاهان دارویی در کشورهای آسیایی به کار برده میشود و همین مسئله حیات آنها را به خطر انداخته است.از آنجایی که این حیوان همواره از گوشت گلههای گوسفند تغذیه میکند همواره مورد ضرب و شتم دامداران محلی نیز قرار میگیرد.
جهان سوم کشوری است که در آن اگر بخواهی مملکتت را آباد کنی خانه ات ویران می شود واگر بخواهی خانه ات را آباد کنی مملکتت ویران میشو..د.دکتر حسابی.
وال
والها به دلیل شکار بیرویه ماهیگیران بالاخص در کشور ایسلند در معرض خطر انقراض قرار دارند.
اورانگوتان
اورانگوتانها به دلیل اینکه کشت و کار کشاورزان را ویران میکنند،همواره در معرض خشم کشاورزان بودهاند.کشتار بیرویه اورانگوتانها به شدت نسل این حیوان را تهدید میکند.
فک
فکها به دلیل شکار بیرویه توسط انسانها برای استفاده از گوشت و چربی آنها در حال نابودی هستند.شکار این حیوان در بسیاری از مواقع بسیار شکنجهآور بوده و در پارهای اوقات این حیوان به صورت زنده سلاخی میشود.
کوسه
شکار بیرویه برای استفاده از گوشت این جانور و ساخت دارو از بدن این حیوان نسل کوسهها را به شدت در معرض تهدید قرار داده است.دندانهای این حیوان نیز برای ساخت گردنبند به کار میرود و در میان توریستها مشتری فراوانی دارد.از آنجایی که بالههای کوسه مشتری فراوانی دارد،به وفور از سوی ماهیگیران شکار میشود.در بسیاری از مواقع ماهیگیران کوسهها را گرفته و بالههای آن را جدا و دوباره آنها را به درون آب میاندازند. کوسههای بیچاره چون دیگر نمیتوانند به مسیر خود ادامه دهند،بعد از مدتی محکوم به مرگ میشوند.
خرس قطبی
خرسهای قطبی به دلیل گرمشدن زمین و کمبود غذا و ماهی، آبشدن یخها در محل زندگیشان به شدت در معرض تهدید قرار دارند،به گونهای که طی ماههای اخیر در کانادا مواردی از همنوعخواری در میان آنها نیز دیده شده است.
پرخوابترین حیوان استرالیایی در معرض خطر
استرالیا در بخشهایی از این کشور در نتیجه عوامل مختلفی چون افزایش جمعیت انسانها، کوآلاها را در فهرست گونههای در معرض تهدید قرار داده است.
به گزارش مهر، تونی بورک وزیر محیط زیست استرالیا اظهار داشت که کوآلاهای کوئینزلند در نیوساوت ولز و قلمرو پایتختی استرالیا به عنوان گونه های آسیب پذیر درنظر گرفته می شوند.
از بین رفتن محل سکونت آنها، گسترش شهرسازی، هجوم وسائل نقلیه به شهرها، حمله سگها و ابتلا به بیماری از عوامل کاهش تعداد کوآلا ها است.
کوآلاها جانورانی گیاهخوار و کیسه دار و بومی استرالیا هستند.
کوآلاها فقط در جنگلهای اکالیپتوس استرالیا زندگی میکنند. آنها هر شب با دستهای پر قدرتشان شاخهها را می گیرند و شاخه به شاخه برگهای سخت اکالیپتوس را می خورند. میانگین وزن برگهای اکالیپتوس که می خورند 300 الی 400 گرم است.
کوآلا به علت خوردن برگهای اکالیپتوس همیشه بوی همین برگ را می دهند. آنها روزها بر روی شاخه های پهن اکالیپتوس می خوابند و بچه هایشان را هم آنجا به دنیا می آورند.
به دنبال اعلام مقامات استرالیایی برای در خطر بودن کوالاها در مناطق ذکر شده طرفداران محیط زیست اظهار داشتند که این اعلام باید به صورت ملی صورت بگیرد.
برخلاف تصورات عمومی کوآلاها بومی استرالیا هستند و جزحیوانات کیسه دار بوده و خرس نیستند و به علت این که بیش از 20 ساعت در روز می خوابند به عنوان تنبلترین حیوان شهرت دارند.
این جانور به دلیل اینکه خیلی کم آب میخورد کوآلا نام گرفته است چرا که کوآلا به زبان استرالیایی به معنای حیوانی است که آب نمی خورد.
درحال حاضر میزان کنونی جمعیت کوآلاها مشخص نیست اما برآوردهای صورت گرفته از تعداد چند صد هزار تا 43 هزار کوآلا حکایت میکند.
تعداد کوآلاها در نیوساوت ولز و کوئینزلند از سال 1990 تاکنون کاهش 40 درصدی داشته است.
وزیر محیط زیست استرالیا اظهار داشت: این تصمیم برای قرار گیری نام کوآلا در فهرست گونه های در معرض تهدید به دنبال انجام تحقیقات علمی درباره تعداد آنها و کاهش آنها در این مناطق بوده است.
براساس گزارش بی بی سی، وی افزود: ما درباره گونه ای صحبت می کنیم که نه تنها حیوان نمادین استرالیا است بلکه در سراسر جهان شناخته شده است اما تعداد این گونه در 20 سال اخیر به شدت کاهش یافته و زمانی که دانشمندان درباره شواهد این مسئله به ما هشدار می دهنم نمی توانیم به سادگی از کنار آن عبور کنیم.
براساس اظهارات بورک، هنوز هم در برخی نقاط استرالیا جمعیتهای درحال افزایشی از کوآلا وجود دارد.
این درحالی است که دبورا تابارت از بنیاد غیرانتفاعی کوآلا در استرالیا اعتقا دارد که باید از تمام کوآلاهای کشور حمایت به عمل آورد، چرا که کوآلا یک نماد مهم برای گردشگری و نماد استرالیا تلقی می شودبزرگترین طوطی جهان در خطر انقراض
نسل کبوتر تاجدار در خطر استبه گزارش مشرق به نقل از سی ان ان، آمارهای رسمی نشان می دهد هم اکنون بیش از سه هزار طوطی هیاسینت hyacinth از خانواده ماکائو در سراسر جهان وجود دارد و زیستگاه اصلی این پرنده بیشتر در شرقِ آمریکای جنوبی است.
هیاسینت نوعی طوطی کمیاب است که با یک متر طول، بزرگترین جثه را در بین هم سانان خود دارد. بدن این طوطی پوشیده از پرهای آبی رنگ است و هیاسینت ها به خاطر زیبایی خود شهرت دارند. کارشناسان می گویند پرهای این طوطی از ارزش زیادی برخوردار است و به همین دلیل شکار غیرقانونی به شدت ادامه حیات آنها را تهدید می کند.
در دهه 1980 میلادی دستکم ده هزار طوطی هیاسینت ماکائو در جلگه پانتانال برزیل که بزرگترین جلگه دنیا به شمار می رود، به دام افتادند. هر عدد طوطی هیاسینت در بازار سیاه به قیمت ده هزار دلار فروخته می شود، در نتیجه جمعیت این پرنده به علت شکار به شدت کاهش یافته است.
![]()
افزون بر این، توسعه کشاورزی و پرورش حیوانات نیز به زیستگاه این گونه طوطی های ماکائو آسیب زده است. تنها پنج درصد از درختان ماندووی Manduvi برای آشیانه سازی هیاسینت ها مناسب هستند. با وجود این، اغلب درختان بر اثر آتش سوزی از بین رفته اند.
اکنون، بیشتر طوطی های هیاسینت ماکائو در جلگه پانتانال برزیل که زیستگاه بیش از 650 نوع پرنده است، سکونت دارند. با وجود این، کارشناسان می گویند بدون وجود سازوکارهای حفاظتی لازم، نسل این گونه از طوطی ها در آینده نزدیک منقرض خواهد شد.
این کبوتر به کبوتر «آبی تاجدار» معروف است که نام بیارتباطی برای این پرنده نیست، چون همانطور که در تصویر مشاهده میکنید، رنگ این کبوتر آبی و بر بالای سرش پری چون تاج وجود دارد.
این کبوتر تنها در یک نقطه از جهان و آن هم در کشور «گینه نو» در جنوب غربی اقیانوس آرام زندگی میکنند و نسل آنها در خطر انقراض قرار دارد.
نظرات شما عزیزان:
موضوعات مرتبط: حيوانات ، ،
برچسبها:



















